Projecten in Oekraïne

Alle ziekenhuizen die hulp ontvangen of hebben ontvangen zijn bezocht door vrijwilliger(s) van de Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Terplekke wordt de situatie bekeken en besproken met het bestuur van het ziekenhuis. Ook worden eventuele (nieuwe) lokale samenwerkingen besproken.

In 2018 hebben we dankzij sponsorgeld renovatiematerialen gekocht voor het opknappen van de hospice in Nyzhni Sirohozy. Het personeel en vrijwilligers van de hospice gingen zelf de muren verven. Tezamen met de aanlevering van bedden, matrassen, dekens en nachtkastjes heeft de hospice een schone afdeling, waar de juiste zorg geleverd kan worden.

Na een bezoek in Oekraïne wordt in Nederland gezocht naar hulpgoederen en sponsors voor de kosten van het transport naar Oekraïne. Na levering van de hulpgoederen vindt er een controlebezoek plaats, om de resultaten te waarborgen en tevens als verantwoording naar de sponsors van hulpgoederen en gelden voor het transport.

Sinds de oprichting van de stichting zijn meerdere projecten beëindigd. Niet alleen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, maar ook doordat er sprake was van ‘verzadiging’. De patiëntenzorg en de leefomstandigheden zijn dan in zo’n hoedanigheid verbeterd, waardoor het project/ onze missie is voltooid. Indien we een project beëindigen gaan we op zoek naar een ander project.

Hieronder een overzicht van Oekraïense steden en dorpen waar Stichting Oekraïne heeft hulp nodig actief is (geweest).