Activiteiten

Door de steun en het vertrouwen van Nederlandse organisaties verzamelen wij (vooral medische) hulpgoederen die in een Oekraïne een tweede leven krijgen, waardoor we de patiëntenzorg en de leefomstandigheden kunnen verbeteren. Vrijwilligers zetten zich wekelijks in om hulpgoederen in te zamelen, te controleren en indien nodig opnieuw te verpakken.

Inzameling hulpgoederen

Soort goederen

ziekenhuisbedden matrassen ledikanten

brancards narcoseapparaten

ECG-apparaat colposcoop

 instrumentarium couveuses dekens

rollators rolstoelen linoleum wandtegels

verf speelgoed kookgerei

disposables kleding tafels stoelen

voedselpakketten behandelstoelen

operatielampen schoenendozen

10 jaar Stichting Oekraïne heeft hulp nodig (2007 – 2017):
24 trailers, in totaal meer dan 200.000 kg hulpgoederen
Winterfair

In december 2013 stonden vrijwilligers met 2 kramen op de Winterfair bij Floravita in Boskoop, met de lekkerste oliebollen en appelbeignets. Het was een gezellige dag.

Papieren Kunstwerken

Op de kinderafdeling van het Kinderziekenhuis Simferopol maken Oekraïense kinderen die KANKER hebben hele mooie PAPIEREN KUNSTWERKEN. Naast het feit dat het voor de kinderen een goede en leuke bezigheidstherapie is, tijdens de veelal lange verblijven in het ziekenhuis, hopen ze ook een bijdrage te vinden voor het kopen van noodzakelijke medicijnen.

Door een gebrek aan financiële middelen is het helaas onmogelijk om alle kinderen te voorzien van de noodzakelijke medicijnen en is elke bijdrage van harte. (de actie is ondertussen beeindigd)

In 2013 is circa 1.600 euro aan de directeur van het ziekenhuis overhandigd.