2018

In 2018 zijn er twaalf hulptransporten gerealiseerd, met in totaal 113.400 kg hulpgoederen. De bestemmingen waren Regionaal Ziekenhuis Skadosvk, Oncologisch Ziekenhuis Mykolaiv, Oncologisch Ziekenhuis Kherson, Oncologisch Ziekenhuis Sumy, Psychiatrisch Ziekenhuis Romny, Regionaal ziekenhuis Nyzhni Serogozy en de hulporganisatie “Modern city and village” in Oeman (Uman). Deze hulporganisatie beschikt over de juiste documenten om buitenlandse hulpgoederen te mogen ontvangen en distribueert in overleg de hulpgoederen naar ziekenhuizen en andere zorgorganisaties.

In 2018 zijn voor het eerst hulpgoederen gestuurd naar ziekenhuizen in Skadosvk en Mykolaiv. Alle ziekenhuizen zijn van te voren persoonlijk bezocht door vrijwilligers van Stichting Oekraïne heeft hulp nodig, om ter plekke de hulpbehoeften te beoordelen en te bespreken met de directies van de desbetreffende ziekenhuizen.

Ziekenhuisbedden en nachtkasjes

Het jaar staat vooral in teken van ziekenhuisbedden en nachtkastjes. Nog nooit hebben we zoveel ziekenhuisbedden en nachtkastjes gezien… Vanuit het Erasmus MC zijn meer dan 250 ziekenhuisbedden en 500 nachtkastjes ontvangen, die over meerdere Oekraïense ziekenhuizen in meerdere provincies zijn verdeeld.

Overige hulpgoederen